Jeu de Boules-vereniging Diessen winterkampioen

op woensdag, 20 maart 2013. Posted in Sport

Jeu de Boules-vereniging Diessen winterkampioen
De jeu de boules-vereniging heeft de competitie van de negen deelnemende verenigingen op de laatste speeldag veilig kunnen stellen. Oisterwijk zat Diessen vlak op de hielen. Diessen speelde in Middelbeers tegen Hilvarenbeek en won daar met 9 - 6. Oisterwijk stond op slechts 3 punten achterstand en speelde thuis. Zij wonnen ook met 9 - 6 van Cromvoirt, zo bleef het verschil in punten in Diessens voordeel en werd Diessen de winnaar van de wintercompetitie.
Diessen verloor slechts één wedstrijd op punten nl. tegen Helvoirt. Helvoirt won met 10 - 5.
Grote uitslagen maakte Diessen tegen Udenhout en De Beerzen. Diessen won beide wedstrijden met 12 - 3. Van Cromvoirt werd met 11 tegen 4 gewonnen, Biest-Houtakker en Hilvarenbeek werden beide met 9 - 6 verslagen.
De wintercompetitie wordt met negen verenigingen gespeeld: Diessen, Oisterwijk, Haaren, De Beerzen, Udenhout, Hilvarenbeek, Biest-Houtakker, Helvoirt en Cromvoirt. Er wordt gespeeld bij de vier clubs, die een speelhal hebben: Haaren, De Beerzen, Oisterwijk en Diessen. Toevallig hebben de bovenste vier in deze competitie allen een hal.
Bij de zomercompetitie spelen Berkel-Enschot en Moergestel ook mee. Bij deze competities speelt men met vijf doubletten( twee personen), ieder doublet speelt op een avond drie wedstrijden. Er kunnen op een avond door een club maximaal 15 punten gewonnen worden, als zij alles winnen. De gewonnen wedstrijden worden opgeteld en de club die de meeste wedstrijden gewonnen heeft, is de kampioen.
Veel leden van de vereniging doen aan deze competitie mee. Het zijn altijd leuke wedstrijden, waar naast winnen ook de gezelligheid een grote rol speelt. Men maakt zo kennis met leden van andere verenigingen en men kan qua spel van elkaar iets leren.
Op dinsdag- en donderdagavond vanaf 19.00 uur en zondagmorgen vanaf 10.00 uur kan er op de Alsie gespeeld worden. Om niet altijd tegen dezelfde mensen te spelen, zijn de competities en uitwisselingen met meer verenigingen zeer welkom en worden dan ook druk bezocht.
Iedereen is welkom om een keer mee te spelen op de oefenavonden, zodat je de sfeer en het leuke van de sport/spel kunt ervaren.
Ad van Dijck