Hoogsensitieve kinderen - Ouders Meet-up in de bibliotheek Hilvarenbeek

op maandag, 02 september 2019. Posted in Zorg & Medisch

Lezing op donderdag 26 september van 20.00-21.30 uur

foto_Meet_up_ouders_Custom

Lezing op donderdag 26 september van 20.00-21.30 uur, inloop vanaf 19.45 uur

Op woensdag 2 oktober van 10.30 uur tot 11.30 uur dan start het opvoedcafé in de bibliotheek Hilvarenbeek. Ouders van kinderen tussen de 0 en 6 jaar kunnen op deze ochtend ervaringen uitwisselen omtrent de opvoeding van hun kinderen. Een ochtend om samen te delen waar je in de opvoeding tegenaan loopt. Opgeven niet nodig en de activiteit is gratis.  

Hoe herken je dat je kind hoog sensitief is?

Hoe reageert je kind in een drukke omgeving?

Wat gebeurt er als je kind teveel prikkels ervaart?

Kortom, hoe kunnen kinderen, zowel op school als thuis, omgaan met hun hooggevoeligheid en hoe kun je hen, als ouder (en leerkracht), daarin ondersteunen?

Rose Noël van La Cour, opvoedcoach voor hoogsensitieve kinderen en hun ouders, verzorgt de lezing. Er is ruimte voor vragen en je maakt kennis met enkele tools uit de training van Sensikids die je direct kunt toepassen. Deze landelijke methodiek is speciaal ontwikkeld voor de begeleiding van hoogsensitieve kinderen.

Voor ouders met opgroeiende kinderen worden er in de bibliotheek Hilvarenbeek in het najaar,  in de maanden september, oktober en november, een drietal avonden georganiseerd, met elke keer een ander thema. De eerste bijeenkomst gaat over hoogsensitieve kinderen, de tweede gaat over de strijd met je kind en hoe die te voorkomen, de derde avond gaat over mediaopvoeding en opgroeiende kinderen.

Kijk voor de data op onze agenda, www.bibliotheekmb.nl/hilvarenbeek

Voor aanmelden: hilvarenbeek@biblioheekmb.nl

Meer informatie: hilvarenbeek@bibliotheekmb.nl

Tel: 013-5051281